Verhalen van jou en mij

Van diagnose tot …

Ontdek de verhalen van diagnose tot …  van Kristof, Thalia, Ingrid, Annie, Mona en andere mantelzorgers.

Tine
Videoverhaal

Tine (58)

In deze video maak je kennis met Tine. Zij was bij haar moeder zowel mantelzorger als zorgkundige gezien haar achtergrond als verpleegkundige. Ze neemt ons mee in het traject waarbij ze afscheid neemt van haar mama met kanker.

Naar het verhaal
Videoverhaal

Thalia (29)

In deze video maak je kennis met Thalia. Zij was 13 jaar lang mantelzorger van haar grootmoeder en vertelt nu over har tweede keer mantelzorger zijn, zijnde over het traject met haar bompa die prostaatkanker had.

Naar het verhaal
Verhalen

Kristof (50)

Kristof was mantelzorger voor zijn vrouw die leed aan longkanker. Na de diagnose van kanker in augustus 2018 voelde ik mij zeker geen palliatieve mantelzorger. Het is misschien raar, maar de dag van de diagnose zijn wij lekker gaan eten.

Naar het verhaal
Verhalen

Sandra (33)

Sandra was mantelzorger voor haar mama Ludwina (64) met uitgezaaide longkanker en een hersentumor. Ze was ziek van 2013 tot 2015.

Naar het verhaal
Verhalen

Annie (50)

Annie is mantelzorger voor haar broer die een hersentumor heeft. Ze ontfermt zich ook over zijn zoon die bijna 18 jaar wordt, in zoverre dat de zoon dat zelf toelaat. Annie haar partner staat haar bij.

Naar het verhaal

Handleiding

Hoe ga je nu op deze website te werk?

Welkom, met deze bundeling van tips en informatie willen we jouw betrouwbare gids in de wereld van mantelzorg voor palliatieve personen met oncologische aandoeningen zijn. We begrijpen dat dit een reis vol uitdagingen, emoties en vragen kan zijn. We zijn hier om jou te ondersteunen bij elk kantelpunt.

Deze website is opgebouwd rond drie belangrijke luiken, elk ontworpen om jou de informatie en ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Want iedereen zoekt andere informatie. De een heeft het liever strak en informatief. De andere doet liever inspiratie op uit persoonlijke verhalen van mensen die hetzelfde traject liepen.

We willen jou als mantelzorger aanmoedigen om over de verschillende thema’s verder in gesprek te gaan met de verschillende actoren rondom jou. Daarnaast geven we je tips om samen verdere stappen te zetten.

Informatief

Via het menu kan je via ‘Themablokken’ informatie gesorteerd per thema terug vinden. Elk themablok is ontworpen om specifieke vragen op te roepen en jou te voorzien van relevante informatie en ondersteuning.

De themablokken die aan bod komen zijn: Rechten en wetten; Kanker en bijwerkingen; Palliatieve zorg; Kinderen en jongeren; Financiële informatie en werk; Bank en notariaat; Welzijn en zelfzorg; Afscheid en rouwen voor het overlijden; Rouwen na het overlijden.

Ervaringsdeskundigen

In het tweede luik delen Evi Hanssen en haar sidekicks hun persoonlijke ervaringen als mantelzorger door middel van geschreven getuigenissen en video’s. Deze verhalen bieden niet alleen inzicht en inspiratie, maar ook een gevoel van samenhorigheid, erkenning en begrip, wetende dat je niet alleen bent in jouw reis als mantelzorger. Wat hielp anderen? Wat hadden zij liever op voorhand geweten en geven ze nu als tip mee? Elk verhaal is anders, want geen enkel kankertraject in combinatie met een dagelijks leven is hetzelfde. Je vindt dit in het menu bij ‘Samen op pad’.

Stappenplan

Het derde luik is een praktisch stappenplan dat zich richt op de kantelpunten van de ziekte, vanaf de diagnose tot na het overlijden van de kankerpatiënt. Dit stappenplan begeleidt je door de verschillende fasen van de ziekte en biedt korte, concrete tips en advies om jou te helpen omgaan met elke fase van de reis. Hier is ook een downloadbare versie van opdat je die kan afdrukken en met je naasten -of dat nu de persoon met kanker is of een andere naaste- kan bekijken. Je vindt dit in het menu bij ‘Samen op pad’ en vervolgens bij ‘stappenplan’.

Bibliotheek

Tot slot hebben we een verzameling aan boeken, brochures, films en podcasts opgelijst. Een greep uit het grote aanbod. Gebruiksvriendelijkheid en Ondersteuning: Aarzel niet om contact op te nemen via ons contactformulier als je vragen hebt of ondersteuning nodig hebt bij het vinden van specifieke informatie. Of je nu op zoek bent naar medische informatie, praktisch advies, emotionele ondersteuning of gewoon een luisterend oor, onze website staat voor je klaar. We zijn hier om je te helpen navigeren door deze uitdagende tijd en om jou de steun en begeleiding te bieden die je verdient. Welkom bij ‘Kanker? Samen stappen zetten!’.